Laura Powers spanske albóndigas

(kødboller i tomat sauce)

Denne lækker opskrift har jeg lært af min mor, det tager lidt tid at forberede, men det kan godt betale sig.

Disse albóndigas smager himmelsk og man kan spise dem med ris, pasta, eller som tapas, og føle at man sidder ved en skøn lille tapas bar i Spanien. 😉

Man kan vælge at lave dem store eller små, sorg bare at de er gennemkogte.

Mine drenge elsker dem! 🤩

Velbekomme.


Til saucen

3 løg

3 fede hvidløg

3 forårsløg

½ grøn peberfrugt

2 tomatdåser (hakkede)

Lidt olie til stegning

 

Til kødbollerne

800gr hakket kød 4-7% fedt

1 bolle

2 dl mælk

Hakket frisk persille (2 håndfuld)

Hakket hvidløg (2-3)

Salt-peber

Skær bollen i små stykker og bland det med mælken, lad den bare suge væsken indtil det bliver blødt.

Krydre det med salt, peber, hvidløg og persille.

Bland det hele med kødet og lad det stå lidt så blandingen får lidt smag.

Form små boller med kødet med en stor teske eller med hænderne. (de skal være faste)

Lav saucen. Først hak grøntsagerne og svitse dem i olien, tilføj de hakkede tomater og smag med salt, peber, oregano, paprika eller som du kan lide af krydderier.

Begynd forsigtig at lægge bollerne i saucen. Når alle bollerne er i, lad den simre i lav varme en time eller indtil bollerne er kogte. (Jo længere simre tid, jo mere smag)

Dette kan spises med ris, på spaghetti /pasta, eller med kartofler.

LauraPower. Kostvejleder. Personlig træner